درخشش گوهر حجاب در بازیهای المپیک پکن
بسیاری از زنان ورزشکار مسلمان در بازیهای المپیک پکن تلاش میکنند با رعایت حجاب خود به عنوان یک ارزش اسلامی که هیچگاه نمیتوان آن را مانع برتری در ورزش و زندگی در نظر گرفت، باورهای نادرست غربی را از بین ببرند.
رقیه القسره برنده مدال طلای بازیهای غرب آسیا در سال 2006 و شناگر بحرینی گفت : حجاب هیچگاه برایم مشکل یا مسئله خاصی نبوده است.
این بازیها که روز 8 آگوست (18 مرداد ماه) افتتاح شد شاهد حضور زنان مؤمن و پایبند به ارزشها و اعتقادات دینی بود به طوری که درعین حال برای کسب مدال طلای المپیک تلاش کرده و از سوی دیگر برای پوشش دینی خود نیز ارزش قائل هستند.
سه ورزشکار ایرانی محجبه، شش ورزشکار مصری محجبه ، یک ورزشکار افغان و یک ورزشکار یمنی در رشته های قایقرانی، دومیدانی، تکواندو و تیراندازی با سایر ورزشکاران به رقابت می پردازند. القصرا و هما حسینی پرچمدار کاروان ورزشی کشور خود در مراسم افتتاحیه بازیها بودند.
شمیم الجمال شمشبرباز مصری نیز درباره حجاب خود گفت: زمانی که شمشیر می زنم به مسلمان بودن خود افتخار می کنم و نوعی قدرت معنوی بدست می آورم.
درحالی که مسئله حجاب در اسلام یک اصل واجب پوشش برای زنان به شمار می رود به هیچ وجه نمی توان آن را با عبارت نماد دینی توصیف کرد، اخیرا در فضای ورزشی غربی ناآرامی ها و مناقشاتی را به وجود آورده است به طوری که ماه ژوئیه گذشته یک مدرسه متوسطه آمریکایی ستاره دومیدانی مسلمان را برای پوشیدن حجاب از رقابتها حذف کرد.
در ماه مارس نیز انجمن بین المللی فوتبال، حجاب را در بازیهای فوتبال ممنوع اعلام کرد. این حکم پس از اخراج یک مسلمان کانادایی برای پوشش حجاب در یک رقابت فوتبال شد.
سهم فعالانه مسلمانان فلوریدای جنوبی در جامعه مورد تأکید قرار گرفت
رهبران مسلمان فلوریدای جنوبی یروز یکشنبه 20 مرداد ماه به منظور بررسی راهکارهای انگیزه بخشی به مسلمانان برای حضور پررنگتر در زندگی مدنی گردهم جمع شده و گفتگو کردند.
الطاف علی مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در فلوریدا گفت: ما تلاش می کنیم مردم را ترغیب کنیم تا سهم فعالی در جوامع خود داشته باشند.
شرکت کنندگان که از مساجد و مراکز اسلامی فلوریدای جنوبی در این همایش شرکت کرده بودند در نظرسنجی که درباره مساجد، مدارس اسلامی و فعالیتهای بین دینی آنها تهیه شده بود شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد برای آمارگیری درباره جمعیت مسلمانان در این کلانشهر یاری کرده و گرایشات سیاسی خود را درباره انتخابات ماه نوامبر با سایرین به بحث و بررسی بگذارند.
رونالد فولکس، رئیس شورای مشورتی تنوع قومی در کمیسیون شهر بوروارد از مسلمانان خواست برای انتخابات شهر، شورای شهر، ایجاد روزنامه های محلی، مخالفت با بررسیها و تحقیقات نژادپرستانه داوطلب شوند.
فولکس یادآور شد: تمام مسلمانانی که با آنها دیدار کرده ام دارای مشغولیت کاری، تجاری، دینی و تربیتی کودکان خود هستند. در نتیجه فرصت زیادی برای فعالیت در این شرایط را ندارند.
شهر بروارد دارای حدود 20 هزار مسلمان است. در شهر میامی دید از دیگر شهرهای فلوریدا 40 هزار مسلمان زندگی می کنند درحالی که جمعیت شهر پلم بیچ به 10 هزار نفر می رسد.
الطاف علی گفت: حضور فعالانه مسلمانان در زندگی عمومی به آنها کمک می کند با باورهای نادرستی که درباره آنها و دین آنها وجود دارد مبارزه کنند. اگر جامعه ما بیشتر از شرایط کنونی فعال باشد و اگر یکی از اعضای کمیسیون تنوع قومی مسلمان بود باورهای نادرست کمتری درباره اسلام و مسلمانان در این شهر وجود داشت.
مدیران رسانههای کشورهای اسلامی در هلند گردهم جمع میشوند
مسئولان رسانههای کشورهای اسلامی طی روزهای 8 و 9 سپتامبر در گردهمایی مدیران رسانهها در شهر لاهه، هلند شرکت خواهند کرد.
این همایش از سوی سازمان صدای آزاد که یک سازمان مدافع آزادی مطبوعات است در "نیوزپورت"، مرکز بین المللی رسانه های بین المللی لاهه برگزار می شود.
در این گردهمایی، روزنامه نگاران برجسته و سردبیران رسانه های کشورهای اسلامی درباره موضوعات مختلفی مانند رسانه های جدید و تأثیر اسلام در آزادی بیان صحبت خواهند کرد.
مرکز دفاع از آزادی های خبرنگاران مستقر در اردن به همراه سازمان صدای آزاد این برنامه را برای روزنامه نگاران و وکلای شش کشور در خاورمیانه و شمال آفریقا ترتیب داده است. در این همایش نمایندگان رسانه ها و وکلای مراکش، مصر، اردن، لبنان، بحرین و یمن شرکت خواهند کرد.
این برنامه با عنوان " سرمایه گذاری آینده " می تواند در تقویت جایگاه حقوقی خبرنگاران و ثابت کردن آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات ارزشمند منطقه را تقویت کند.
این برنامه با حمایت مالی وزارت امور خارجه هلند برگزار می شود.
سازمان کنفرانس اسلامی همایش ضد اسلام آلمان را محکوم کرد
سازمان کنفرانس اسلامی همایش ضد اسلام که قرار است ماه آینده در آلمان برگزار شود را محکوم کرد و از تمام اقشار جامعه آلمان خواست موضع سرسختانهای علیه حامیان انزجار و نفرت در پیش گیرند.
سازمان کنفرانس اسلامی طی بیانیه ای نگرانی خود را نسبت به برگزاری این همایش اعلام کرد .
همایش "مبارزه با اسلامی شدن" قرار است طی روزهای 19 و 20 سپتامبر (29 – 30 شهریور) در شهر کلن به عنوان چهارمین شهر پرجمعیت آلمان برگزار شود. این همایش از سوی گروه " پروکلن " برنامه ریزی شده که یک سازمان جناح راستی است و از سال 2004 دارای چهار جایگاه در شورای شهر کلن است.
این گروه درنظر دارد نیروهای جناح راستی سیاسی و برخی از نامهای مناقشه برانگیز سراسر اروپا را چون ژان ماری لوپن از فرانسه و هینز کریستین استراش و فلیپ دوینتر از بلژیک را گردهم جمع کند. سازمان کنفرانس اسلامی هشدار داد که این همایش با هدف برانگیختن احساسات ضد اسلامی در اروپا برگزار می شود.
بسیاری از اعضای گروه " پروکلن" با گروه های نئونازی در ارتباط هستند. اخیراً این گروه ستادی علیه ساخت مسجد بزرگ در کلن تشکیل داد. این گروه به شدت تحت کنترل سازمان اطلاعات داخلی آلمان است چرا که تعمیم و بندنام کردن خارجی ها از سوی این گروه شأن انسانی را نقض می کند.
سازمان کنفرانس اسلامی همچنین هشدار داده است که این همایش می تواند روابط صلح آمیز گروه های دینی در آلمان را به خطر بیندازد، چرا که تهدیدی به صلح بین جوامع و هماهنگی در جامعه به شمار می رود. در ادامه این بیانیه سازمان کنفرانس اسلامی از مردم آلمان خواسته رویکرد مستحکمی علیه نژادپرستی و انزجار اتخاذ کنند.این سازمان همچنین ابراز امیدواری کرده است که اقشار مختلف جامعه آلمان و سایر اقشار اروپا علیه برگزاری این همایش واکنش نشان داده و حامیان انزجار و نژادپرستی را نفی کند.
چندی پیش نویسنده نامی یهودی علیه برگزاری این همایش صحبت کرده بود. تاکنون چندین گروه مختلف آلمانی همایش ضد اسلام را محکوم کرده اند. تعدادی از سازمانها و گروه های سیاسی نیز ستاد آنلاینی به منظور تحریم این گردهمایی تشکیل داده اند.
نخستین مسجد در شهر پرنس جورج کانادا از چوب ساخته میشود
مسلمانان شهر پرنس جورج در بریتیش کلمبیا، کانادا پس از سالها اقامه نماز جماعت در فضای بسته اتاقهای اجارهای و کلیساهای مسیحی محلی، در نظر دارند نخستین مسجد خود را با استفاده از چوب بنا کنند.
ابراهیم غدیرو دبیر دفتر انجمن مسلمانان بریتیش کلمبیا در شهر پرنس جورج گفت: بیش از 200 خانواده مسلمان در شهر پرنس جورج زندگی می کنند، اما برای رسیدن به نزدیکترین مسجد و در دسترسترین امام جماعت یک روز رانندگی نیاز است.
یک گروه اسلامی در سال 2004 زمینی به مساحت 12140 متر مربع خریداری کرده و مسلمانان درنظر دارند مسجد خود را روی این زمین بنا کنند. از آن زمان تاکنون مسلمانان پرنس جورج تلاش کرده اند کمکهای خود را برای ساخت نخستین مسجد خود جمع کنند.
غدیرو ابراز امیداری کرد تا پایان امسال کار ساخت این مسجد آغاز شود تا این مسجد به نخستین مرکز اسلامی در شمال شهر بریتیش کلمبیا تبدیل شود.
مصدق علی شیخ که از سال پیش به شهر پرنس جورج نقل مکان کرد گفت: از آن زمان تاکنون نماز جماعت خود را در خانه ها و اتاق متلها اقامه کرده است. اوضاع با 10 سال گذشته متفاوت است ما اکنون جامعه ای بزرگتر هستیم و بسیاری از مسلمانان سراسر جهان در این شهر کنار هم زندگی می کنند.
این مسجد دارای چندین کلیسا و دو معبد سیک است اما تاکنون مسجدی در آن ساخته نشده است. این مسجد قرار است از چوب درختان کاج که درحال خشک شدن قرار دارند ساخته شود.
مسلمانان فنلاند خواستار محل تدفین واحد شدند
مسلمانان فنلاند به دنبال یافتن زمینی هستند تا بتوانند از آن به عنوان محلی برای تدفین متوفیان خود استفاده کنند.
پیا جاردی رئیس کمیته تدفین شورای اسلامی فنلاند، هدف از جستجوی یک زمین تازه فراهم کردن محلی بزرگتر و ایجاد راه حل طولانی مدت است. این شورا در نظر داشت قبرستانی در جنوب فنلاند بنا کند و در این راستا تاکنون درخواست خود را به شهرها و شهرداریهای مناطق مختلف ارسال کرده است.
شورای اسلامی فنلاند اعلام کرده است که ترجیح میدهد از محلی برای تدفین متوفیان مسلمان استفاده کند تا در آن بتوان انجام آداب اسلامی را تسهیل کرد.درحال حاضر مسلمانان متوفیان خود را در مناطق مختلفی به خاک میسپارند اما رئیس کمیته تدفین شورای اسلامی فنلاند بر این باور است که ساخت یک قبرستان واحد میتواند از مشکلات آینده که در نتیجه گسترش جمعیت مسلمانان به وجود میآید جلوگیری کند.
بین 40 تا 45 هزار مسلمان در میان جمعیت 2/5 میلیونی فنلاند زندگی میکنند. اسلام در اواخر قرن نوزدهم توسط تاتارهای بالتیک وارد فنلاند شد، آنها به عنوان تاجر و سرباز وارد این کشور شده و پس از آن اعضای خانوادهایشان به آنها ملحق شدند.
تأکید بر ضرورت حفظ نسخخطی اسلامی در نیجریه
شرکت کنندگان در گارگاه پنج روزه "محافظان نسخ خطی اسلامی" که در دانشگاه عثمان دانفودیو، نیجریه برگزار شد بر ضرورت حفظ نسخخطی اسلامی تأکید کردند.
رابین رنه ساندرز سفیر ایالات متحده در نیجریه در سخنرانی خود اظهار داشت: نسخ خطی اسلامی نه تنها دریچه مهمی به میراث غنی دینی و فکری نیجریه هستند بلکه می توانند اثباتی برای یکپارچگی بشر باشد. نیجریه دارای میراث غنی از نسخ خطی اسلامی است که به علت فقدان توجه و فعالیتهایی که در راستای محافظت از آنها صورت می گیرد در معرض از بین رفتن هستند.
براساس اظهارات وی نجات میراث نسخ خطی اسلامی نیجریه بخشی از همکاریهای ملی نیجریه است که با هدف ترویج آموزش این گنجینه های مهم تاریخی باید اجرایی شود. در این کارگاه احتمال دیجیتالی شدن نسخ خطی با هدف در دسترس بودن آن میان علمای جامعه جهانی نیز مطرح شد و نقش علما، محققان، راه های سنتی در این پروژه مورد تأکید قرار گرفت.
نایب رئیس دانشگاه عثمان دانفودیو ضمن تأکید بر اهمیت حفظ این نسخ خطی بر طولانی مدت بودن راهی که برای حفظ این میراث اسلامی باید طی شود تأکید کرد.
مرکز اسلامی مالزی میزبان پیروان ادیان مختلف میشود
یک مرکز اسلامی جدید که در مالزی افتتاح شده اعلام کرد از این پس به منظور ارائه درک و تفاهم بین ادیان در فعالیتهای خود پذیرای پیروان ادیان مختلف ساکن مالزی خواهد بود.
داتوک دئود عبدالرحمان معاون وزیر در دفتر نخست وزیر مالزی این اقدام را با هدف تقویت درک و احترام به سایر اعتقادات ادیان مختلف اعلام کرد.
همزمان با این طرح مسلمانان و غیر مسلمانان میتوانند در سخنرانی عمومی که توسط یکی از علمای برجسته اسلامی از ایالات متحده روز 26 آگوست برگزار میشود شرکت کنند.
یکی از مقامات ارشد دولتی این همایش را افتتاح خواهد کرد. قرار است بهزودی 30 امام جمعه از میان جامعه مسلمان چین برای دیدار به این مرکز اسلامی آمده و انتظار میرود حدود 2 هزار نفر در مراسمی که به این مناسبت برگزار می شود شرکت کنند.
معماری این مرکز نیز نشانگر سهم هویتهای قومی مختلف در کشور است.
عبدالرحمان یادآور شد: این معماری مرکز اسلامی را میتوان نخستین تلاقی طراحی قومی دانست که هیچ تمایزی میان اختلافها و هویتهای فرهنگی و نژادی قائل نشده است.
نخستوزیر هندوستان خواستار رفع مشکلات مسلمانان هند شد
درحالی که بیش از شصت سال از استقلال هند میگذرد نخستوزیر این کشور اظهار داشت که دولت وی تلاش میکند مشکلات جامعه اقلیت مسلمان را از بین ببرد.
مانموهان سینگ نخستوزیر هند طی سخنرانی خود به مناسبت روز استقلال هندوستان از اجرایی شدن اکثر توصیههای کمیته عدالت ساچار در رابطه با تقویت اجتماعی، اقتصادی و آموزشی جامعه مسلمان ابراز مسرت کرد.
امروزه حدود 14 درصد از جمعیت یک میلیاردی هندوستان را مسلمانان تشکیل دادهاند که این تعداد پس از پاکستان و اندونزی دومین جمعیت بزرگ مسلمان محسوب میشوند.
به دنبال شرایط نامناسب مسلمانان در تمام ابعاد زندگی، نخستوزیر کمیتهای را تعیین کرد که وضعیت این اقلیت دینی را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهد، نتایج ناامید کننده این تحقیقات و بررسیها نشان دهنده نرخ بالای بیسوادی مسلمانان در پایینتر از سطح ملی را نشان می داد.
همچنین این گزارش مشخص کرد که مسلمانان در مقایسه با سایر اقلیتهای دینی از دسترسی به وامهای بانکی در محدودیت به سر میبرند و تنها سه درصد از مشاغل دولتی به مسلمانان اختصاص دارد.
نظر شما